Facebook feed

2 months ago

Noordse Sporten

XC SKI MOTIVATION SUMMER 2019!

Het is begin mei en dan is het voor velen wintersporters weer de start om te gaan trainen voor de komende winter. Laat het filmpje van vorig jaar je inspireren!I hope this video will help you stay motivated during your summer training!!! -- Subscribe to the channel ▶ www.youtube.com/channel/UCePk... Share an...
...

View on Facebook

4 months ago

Noordse Sporten

Biatleten Maé en Twan namens Nederland aanwezig bij IBU Future Stars Seminar als onderdeel van WK in Östersund

Voor het eerst in de geschiedenis is er, als onderdeel van het WK Biatlon, een vijfdaags seminar georganiseerd door de WK organisatie in Östersund voor aanstormend talent van 14 tot en met 16 jaar. Maé Tuzet (14 jaar en woonachtig in Frankrijk) en Twan Adriaanse (16 jaar en woonachtig in Noorwegen) waren hiervoor uitgenodigd als mede 2 begeleiders in dit geval de beide vaders Luc en Sander.

Het programma was zeer divers. Zowel theoretische onderwerpen als praktijk zaken zijn aan de orde geweest. Presentaties over o.a.: materiaal, waxen, doping/anti-Doping, voeding, social media. Naast de presentaties uiteraard ook zelf trainen en een wedstrijd op het WK parcours die ook op Eurosport Denemarken live was uitgezonden. En heel belangrijk veel contacten leggen met andere atleten, andere landen, en diverse presidenten en zelfs ministers. Mooi initiatief van Organisatie WK Östersund en de IBU.

Naast bovenstaande waren er ook nog de toetjes. Maé en Twan mochten meelopen in de openingsceremonie van het WK. Helaas doen daar geen Nederlanders mee maar de vlag wel in Twan zijn handen. Maé mocht, omdat ze in Frankrijk woont, de Franse vlag dragen en achter haar alle Franse Toppers. Zie de foto’s om alles nog meer kleur te geven.
...

View on Facebook