Facebook feed

1 month ago

Noordse Sporten

Biatleten Maé en Twan namens Nederland aanwezig bij IBU Future Stars Seminar als onderdeel van WK in Östersund

Voor het eerst in de geschiedenis is er, als onderdeel van het WK Biatlon, een vijfdaags seminar georganiseerd door de WK organisatie in Östersund voor aanstormend talent van 14 tot en met 16 jaar. Maé Tuzet (14 jaar en woonachtig in Frankrijk) en Twan Adriaanse (16 jaar en woonachtig in Noorwegen) waren hiervoor uitgenodigd als mede 2 begeleiders in dit geval de beide vaders Luc en Sander.

Het programma was zeer divers. Zowel theoretische onderwerpen als praktijk zaken zijn aan de orde geweest. Presentaties over o.a.: materiaal, waxen, doping/anti-Doping, voeding, social media. Naast de presentaties uiteraard ook zelf trainen en een wedstrijd op het WK parcours die ook op Eurosport Denemarken live was uitgezonden. En heel belangrijk veel contacten leggen met andere atleten, andere landen, en diverse presidenten en zelfs ministers. Mooi initiatief van Organisatie WK Östersund en de IBU.

Naast bovenstaande waren er ook nog de toetjes. Maé en Twan mochten meelopen in de openingsceremonie van het WK. Helaas doen daar geen Nederlanders mee maar de vlag wel in Twan zijn handen. Maé mocht, omdat ze in Frankrijk woont, de Franse vlag dragen en achter haar alle Franse Toppers. Zie de foto’s om alles nog meer kleur te geven.
...

View on Facebook

1 month ago

Noordse Sporten

't Geet deur! 17 maart kan er worden gelanglauft in de sneeuw op ijsbaan De Scheg in Deventer!

Het initiatief van Langlaufvereniging Gouda om bij Schaatsbaan de Uithof in Den Haag de mogelijkheden te onderzoeken om schraapsel van de ijsbaan te gebruiken om een langlaufparcours neer te leggen heeft al geleid tot een concreet evenement in Deventer. Het was ook altijd de bedoeling dat dit initiatief ook op andere plaatsen "gekopieerd" zou worden. Goed te zien dat dit in Deventer nog in het huidige winterseizoen kan worden gerealiseerd. Hieronder de link naar het "persbericht" op noordsesporten.nl van de organiserende partijen:

noordsesporten.nl/noordse-sporten/t-geet-deur-17-maart-kan-er-worden-gelanglauft-in-de-sneeuw-op-...
...

View on Facebook